Igår var jag inne i Uddevalla och fixade ett nytt pass. På vägen hem stannade jag till i Munkedal och tog en titt in på Rolands antikhandel och och krigsmuseum. Där inne hittade jag två av kronans övningssablar som jag lyckades få ett helt okej pris på.
 
När jag kom till träningen med de båda sablarna i handen blev folk som tokiga och började genast känna på dem och testa dem. Efter det gick vi igenom vår vanliga rutin med uppvärmning, tänjning och singeldrillar innan vi dök direkt på manualarbete och övade tekniker från Zornhaw och swerchhaw med långsvärden. Vi utgick som vi alltid gör med att öva in bra vorshlag för att på så sätt sätta teknikerna i full fart. Efter teknikdrillarna så testade vi att sparras med de "nya" sablarna och gick sen över till långsvärdet. Det blev en rätt lätt slutgympa.