Den 12 till 19 mars åkte jag till USA på eventet Fechtschule Amerika. Staden i sikte var Houston, Texas. Tyvärr åkte jag på lite problem med snö i Bryssel så jag blev en dag försenad till staterna men väl på plats blev jag trevligt bemött av Nathan Grepares som jag bodde oss under eventet. Den första kvällen på plats åkte jag, Nathan, Scott Brown och Hans Heim till en restaurang med typisk Texas mat och det var gott.

På torsdagen så åkte jag, Nathan och Hans runt på en lite shopping tur. Först var vi på en enorm galleria och sen åkte vi till en mataffär och en riktigt häftig sportaffär. Jag har aldrig tidigare varit inne i en liknande sportshop. Man kunde gå in med en plånbok i fickan och komma ut med nya kläder, en kajak på axeln, en golfbag i handen och en revolver vid sidan.

På fredagen höll jag i ett pass i värja. Jag började med en ca 9 deltagare men fram åt slutet var där bara 3 kvar. Tror inte de var riktigt lika vana med fysträningen som vi brukar vara. Efter den dömde jag i en dolkturnering som var ett intressant försök. Det var bara en som hade dolk och så turades man om med vem som var anfallare och vem som var försvarare. Kul form tycker jag. Efter det var jag domare i svärd och bucklare. Kvällen avslutades med en franco-belgisk turnering i långsvärd. Jag började som kung och lyckades nå topp fem som skulle få vara med och göra upp i livestreamen dagen därpå. Det var mycket riktigt fin fäktning i turneringen. En dust jag vill lyfta fram var den mellan en mycket duktig amerikan Dustin Regan och vår egne Axel Pettersson.

På lördagen var det den öppna långsvärdsturneringen som gällde. Jag var i en pool med 6 andra fäktare och fick således gå 6 matcher bara i poolen. Jag tyckte själv att det gick riktigt dåligt. Jag förlorade en match och dubblade ut en match och vann 4 men några av dem var riktigt jämna. Men med lite tur gick jag vidare till slutspel. Jag lyckades tagga till lite mer under de matcherna och lyckades vinna mot bland annat Nathan och en annan duktig fäktare vid namn Sam Street. och gick således till semi final som skulle hållas på livestreamen senare på kvällen.

Väl på finalkvällen så vann Axel svärd och bucklar turneringen mot en mycket duktig Dustin. Kristine Konsmo från Oslo vann damerna långsvärd. Jag själv mötte först Jeff Tsay i semifinal och vann. Jag fick sedan möta Axel i finalen vilken jag med tur vann trots att jag sett fel under halva matchen och trodde att jag ledde trots att jag låg rätt kraftigt under.

Efter det började jag som kung i den franco-belgiska turneringen. Jag vann en match och sen åkte jag på storstryk av Sam Street som sen vann hela turneringen mot en riktigt fin final mot Dustin.

Hela alltet går att se här:

Efter det var det gala kväll med mat och prisutdelning.

På söndagen höll jag i ett pass med Basic movment and drill of the longsword. Vilket började med hela 5 deltagare och slutade faktiskt med 4. På kvällen var vi på en restaurang och jag åt nog en av de godaste biffarna jag någonsin ätit.

På måndagen åkte jag hem och kom fram på tisdag förmiddag på Landvetter lagom trött i huvudet för att köra hem.     

Thanks for a AWESOME event Scott and thank you Nathan and family for letting me stay at yours! And thank all of the other participates of the event for a lovely time!