Förra helgen var jag i Gedansk på ett Polskt event. Jag åkte tillsammans med 5 glada Göteborgare och en Norska. Det var alltså jag, Axel, Fredrik, Lena, Scott, Jenny-Ann och Rakel som alla åkte i en minibuss. Tyvärr var det lite strul med färjan på vägen dit så vi missade möjligheten att besöka staden. Väl på plats mottogs vi väl av Barbara och resten av eventgruppen. Vi mötte där även Emil från Malmö.

På lördagen var det först några kurser. Jag gick på en som hölls av Michal Pajda som handlade om upplägg av träning för att få bästa resultat mot fäktningen.

Sen var det damturnering i långsvärd. Det var en riktigt rolig turnering att titta på med många riktigt bra matcher. Min favorit var nog matchen mellan Jenny-Ann och Rakel. Finalen vann Lena mot Rakel och Jenny-Ann kom fyra.


Efter damturneringen var det dags för messerturnering. Jag kom till kvartsfinal och blev där utslagen av Jan Chodkiewicz som visade stor ära genom helgens turneringar genom att tydligt visa var gång han blivit träffad. En riktig sportman! Vann turneringen gjorde Grzegorz Brzezinski. 2a blev Szymon Chlebowski och 3a blev Jan Chodkiewicz

Efter lördagens turneringar åkte vi till en krog och åt lite mat och spelade lite biljard.

På söndagsmorgonen hölls testhuggnings turneringen och pallplaceringen blev helt Polsk och såg ut såhär.Efter det var det dags för helgens höjdpunkt, långsvärdsturneringen. Vi var uppdelade i tre grupper om 8-9 personer. Jag vann alla mina matcher i polen och sedan även i slutspelet med. Så ja jag vann igen! Men det fanns många bra fighters och det var en riktigt rolig och svår turnering. Axel och Scott kom båda till kvartsfinal. jag mötte Grzegorz Brzezinski i finalen och trea kom Szymon Chlebowski 

Summa summarum så var det en riktigt rolig helg i Polen och tackar alla inblandade för helgen.

Thanks Barbara and the SMDF Crew for an fantastik weekend!