Jag var och släppte Djingis idag. Idag var nämligen sista dagen på vår älglicens. Det var ingen annan som ville med så det var bara jag och Djingis idag och vi kom upp i ett bra tempo. Först sökte vi av området Nötekärr. Där var det en hel del med rådjursspår uppe vid passet sankmarken där såg jag också ett rådjur lite som hastigast. Jag hittade även en rådjurs lega. Djingis gav ifrån sig ståndskall på två ställen där uppe men jag vet inte vad det var han såg. Han betedde sig inte som om det var varken rådjur eller älg.

Sen sökte vi av den stora marken från Broberget fram till bäverdammen, vidare upp till vändplanen på högersidan vägen och sen tillbaka upp mot äpplegubben och tillbaka till dammen. Jag hittade några få rådjurspår nästan borta vid ett pass längst in på marken och sen var det en hel del rävspår nere vid bäverdammen där vi brukar parkera och grilla. Bortsett från spår verkade det vara helt tomt på djur i denna delen av skogen.

Djingis sprang ca 16,5 km idag. Jag har dessutom jobbat lite med hundens rådjursintresse idag och fyat honom när vi har passerat rådjursspår när han har vart i koppel. På vägen tillbaka till bilen gick han rakt över rådjursspår utan att sticka ned huvudet. Så summa summarum en riktigt bra dag i skogen!