JAG VANN!!!!!

Jag är nu hemma igen efter en helt underbar helg i Göteborg. Vi åkte ner inte mindre än 5 man ifrån klubben, jag, Joel, Mattias, Marcus och Patrik. Väl framme togs vi emot i vänners sällskap. Det visade sig att jag hade glömt att ta med mig två relativt viktiga prylar nämligen sovsäck och linsvätska men med hjälp från Conny och de andra arrangörerna fixade det sig snart.

Fredagsmorgon var det dags för sabelturnering som jag, Joel och Marcus ställde upp i. Marcus gjorde bra ifrån sig och Joel stod på sig. Jag lyckades ta mig till final om tredje plats efter att jag fått ordentligt med stryk från Johan Lundby i semifinalen.

På fredagseftermiddag började långsvärdsturneringen med det största startfältet i modern tid. 75 tävlande från 16 olika länder och majoriteten av världseliten var samlade. Jag gick tre matcher med två vinster och en oavgjord. Det var tillräckligt för att jag skulle gå vidare till elimineringsmatcherna dagen efter.

På lördagsmorgonen började elimineringsrundorna av långsvärdet vilka tyvärr var samtidigt som värjan vilket fick mig att avstå från värjan i år. Jag mötte i 16del Christofer Holm, i 8 del Magnus Hagelberg , i kvarten Simon Torell. Samtliga riktigt duktiga fäktare som jag har stor respekt för. I semifinalen mötte jag sen Jan Chodkiewicz som vann långsvärdet året innan. Jag vann på sudendeth och var då klar för final.

På lördagseftermiddagen dömde jag en stund i svärd och bucklare och kunde sedan vila resten tack vare avlösning från Anders Linnard.

Lördagskvällen var livesändningen igång över hela jorden. Jag gick match om tredje pris i sabel mot Stefan Myring. Jag vann med jag tror 15-0 men det resultatet tycker jag inte ger en sann bild av matchen. Sen möte jag Rory van Noort i långsvärdsfinalen. Jag gick in stark i början sen fick jag en liten dip i början av andra rundan och han hann ikapp mig och gick förbi. Sen lyckades jag kvittera i 9 sekunden innan matchen skulle sluta. Sen vann jag i Sudendeth med ett hugg i huvudet på honom. Utöver det var det många bra matcher att titta på och allt såg riktigt bra ut. Jag vann i långsvärdet ett par handskar, en fäktjacka, en mblades swing, en svart feder och ett ALBION FIORE!

Söndagen tog jag det mest lugnt. Jag, Marcus och Mattias passade på att bowla lite med.

Filmer kommer upp med tiden.

Tack alla för ett underbart event. Ett extra stort tack till Arrangörerna och Axel för hjälp med coaching!