Idag passade jag på och tog en halvdag ledigt. Jag och Djingis åkte till vår jaktmark vid 8 tiden på morgonen och jagade vildsvin. Det är nämligen stopp på att släppa hunden efter imorgon och nu var det tyvärr ett litet tag sen vi jagade ihop. Tanken var att vi skulle ha jagat förra helgen men Djingis skadade foten under den veckan vilket satte stop för de planerna.

Vi började med att söka av ett område som vi i jaktlaget kallar Nötekärr. Jag såg vildsvinsspår på en åker där jag släppte Djingis. Sen bar det upp på berget och med full fart. Vi gick upp och sen i en stor båge åt norr för att sen sluta i söder. Djingis relativt små sök idag men fram åt slutet blev det några längre. Framme vid positionen jag tänkt koppla Djingis fann jag de här:

Vi gick sen vidare och startade ett nytt område som ligger i den så att säga stora marken. Jag tänkte att om grisarna var någonstans så här mitt på dagen så borde det vara inne i skyll från oss. Så jag drog med mig Djingis in i ett stort område fullt med sly och gran tätningar. Tyvärr ville han inte söka så långt framför mig så jag hade mer eller mindre kontakt med hunden hela tiden vilket i och för sig var rätt skönt. Lagom till att jag var genomblöt så kom vi ur slyn och sökte då av en bit av skogen med. Sen ar det att koppla hunden och åka hem. Jag är nöjd med dagen och det var härligt att ge Djingis en dag till i skogen innan säsongen var över.

En nöjd lajka som precis sprungit 11 km