Namn Dennis Ljunqvist
Alias the menace
Hemstad Kungshamn
Födelsedatum 15 september 1986
E-post kuhfs@hotmail.com

Hej
Jag heter Dennis och är glad över att du valt att titta lite i min blogg. Jag är målare till yrket och har ett gammalt familjeföretag ihop med min bror Daniel som heter Bröderna Ljungqvist Måleri. Jag är en man som brinner för mina fritids intressen och på den här bloggen väljer jag att ta upp följande tre.

Fäktning:
Den fäktning jag håller på med kallas för HEMA och står för Historical European martial arts och ett samlings namn för en massa fäktstilar som mer eller mindre glömts bort. Därför får man hämta materialet till fäktningen från manualer mestadels från senmedeltid och renseans från Tyskland och Italien. Jag själv fäktas mestadels med långsvärd enligt den tyska skolan och värja som kommer från en svensk manual. Andra former av vapen system som förekommer är svärd och bucklare, pålvapen, stav, spjut, dolk och brottning. Jag är tränare för Kungshamns Historiska fäktskola och har vart den sen klubben startades i maj 2008. Innan det tränade jag både boxning och Kendo.

Träning:
Där jag tar upp min fysiska träning som kanske inte har så mycket med fäktningen att göra. Skriver mer här om det för att ha det som en tränings journal för mig själv men tänkte att det kanske kan vara intressant att se hur mycket man måste träna för att kunna fäktas så bra som möjligt.

Jakt:
Vad är mer ridderligt och roligt om inte de två rubrikerna över.Jag själv är nu inne på min andra jaktsäsong och tycker att det är jätte roligt. det här är också något jag skriver om mer som en journal för egen del men kan nog bli några roliga inlägg per år eller kanske ge den som inte håller på med jakt en lite mer inblick i vad det är som är jakt.